Careers

Data centers have become a market on itself over the past five years. Mature markets require specialists knowing how to handle and when to handle. Zentrys stands for freedom, creativity and teamwork. Zentrys promises lots of fun, in- and external courses and good employee benefits. If none of the careers below match your ideas, please send us your job interpretation and explain how you think you add value to our team.

Would you like to apply for one of the job opportunities below? Please send your C.V. + an application letter to recruitment@zentrys.com . We are looking forward to meet you.

 

 

Vacature installatieverantwoordelijke data centers bij Zentrys (32-40 uur)

Voor enkele opdrachtgevers in regio Amsterdam zijn wij, ter uitbreiding van het team van Zentrys, op zoek naar een installatieverantwoordelijke. Data centers zijn het stabiele fundament onder onze digitale infrastructuur. Dit houdt onder andere in dat zonder data centers, websites niet bereikbaar zijn en banken geen betalingen kunnen verrichten. De veiligheid en continuïteit van de elektrotechnische voorzieningen van data centers is daardoor extreem belangrijk en ligt in de handen van de installatieverantwoordelijke.

Over Zentrys
Zentrys is een datacenter service organisatie met als specialiteit het managen van datacenter faciliteiten in heel Europa. Onze portfolio bestaat momenteel uit circa 32.000m2 data center ruimte. Variërend van management intensieve multi tenant locaties tot technisch gecompliceerde kritische infrastructuren. Naast management levert Zentrys consultancy, projectmanagement en (project)ontwikkeling van nieuwe en bestaande data centers. Zentrys heeft kantoren op Schiphol-Rijk, Groningen en Dublin(Ierland)

Wat ga je doen bij Zentrys? 
De Installatieverantwoordelijke (IV) is door de directie van de opdrachtgever schriftelijk aangewezen en daarmee eindverantwoordelijk voor een veilige bedrijfsvoering van de elektrische voorzieningen van deze opdrachtgevers die aan hem/haar zijn toegewezen. Dit betreft alle veiligheidstechnische zaken die in het kader van de bedrijfsvoering aan de orde zijn, zoals beleid, beheer, onderhoud, opdrachtverstrekking en uitvoering, inclusief de bijbehorende procedures en veiligheidswerkinstructies. De veilige bedrijfsvoering betreft zowel het veilig in bedrijf hebben van de elektrotechnische installatie als het veilig uitvoeren van werkzaamheden aan of in de nabijheid ervan.

Wat zoeken wij?
Voor onze vestiging op Schiphol-Rijk zijn wij op zoek naar gedreven installatie-verantwoordelijke die minimaal kan voldoen aan onderstaande eisen:

- Minimaal afgeronde MBO Elektrotechniek opleiding op niveau 4 of gelijkwaardig;
- Certificaat Installatieverantwoordelijke/Werkverantwoordelijke Laagspanning
- (Aantoonbare) affiniteit met elektrotechnische installaties en componenten op hoogspanningsniveau
- Ervaring met de NEN3140 en NEN1010
- Minimaal 10 jaar werkervaring in de elektrotechniek (senioriteit gewenst)
- Communicatief vaardig
- Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal
- Enthousiasme, flexibiliteit en stressbestendigheid

Voorkeur

- Certificaat Installatieverantwoordelijke/Werkverantwoordelijke Hoogspanning
- Inspectie ervaring

Wat bieden wij?

- Marktconform salaris passend bij functie, leeftijd & ervaring
- Interne & externe opleidingsmogelijkheden
- Nieuwe uitdaging binnen jong, gedreven & enthousiast team in een sterk groeiend bedrijf
- Internationale ervaring behoort tot de mogelijkheden

Meer weten of solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan bovenstaande eisen? Dan zien wij graag je sollicitatie en korte motivatie tegemoet via hr@zentrys.com. Ook voor eventuele vragen kun je dit emailadres mailen. 

Zentrys werft & selecteert haar eigen medewerkers, acquisitie op basis van deze vacature wordt om deze reden niet op prijs gesteld.

 

Vacature NOC operator data centers bij Zentrys (32-40 uur)
Voor een data center op Schiphol-Rijk zijn wij, ter uitbreiding van het team van Zentrys, op zoek naar NOC operators. Data centers zijn het stabiele fundament onder onze digitale infrastructuur. Dit houdt onder andere in dat zonder data centers websites niet bereikbaar zijn en banken geen betalingen kunnen verrichten. De bewaking van de continuïteit van data centers is daardoor extreem belangrijk en ligt in de handen van de NOC-operator.

Als NOC operator werk je in shifts als onderdeel van een 24/7 team. Tijdens een shift werk je zelfstandig en in samenwerking met engineers, managers en beveiliging. Het team bestaat uit circa 10 collega's. Als NOC-operator ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van het functioneren van de installaties van een of meerdere data centers door middel van het monitoren van de schermen en eventueel opschakelen in geval van storingen.

Over Zentrys
Zentrys is een datacenter service organisatie met als specialiteit het managen van datacenter faciliteiten in heel Europa. Onze portfolio bestaat momenteel uit circa 32.000m2 data center ruimte. Variërend van management intensieve multi tenant locaties tot technisch gecompliceerde kritische infrastructuren. Naast management levert Zentrys consultancy, projectmanagement en (project)ontwikkeling van nieuwe en bestaande data centers. Zentrys heeft kantoren op Schiphol-Rijk en Groningen. De kantoren zijn zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken.

Wat ga je doen bij Zentrys?
In nauw overleg met de chief engineer en het data center management monitor je de technische installaties van een of meerdere datacenter(s). Je monitort continu de systemen en zodra er een afwijking voor doet weet je juist te handelen, conform het opgestelde handboek. Eventuele storingen en/of afwijkingen worden dan ook nauwkeurig door jou opgemerkt en gelogd in de ticketsystemen. Wanneer de storing leidt of kan leiden tot uitval van de systemen volg je dit adequaat op door naar het juiste bedrijf te escaleren.

Wat zoeken wij?
Voor onze vestiging op Schiphol-Rijk zijn wij op zoek naar gedreven en verantwoordelijke NOC operators die kunnen voldoen aan onderstaande eisen:

32-40 uur per week beschikbaar in ploegendiensten;
MBO werk- & denkniveau, een afgeronde MBO opleiding in een technische richting is een pre bijv. eletrotechniek, werktuigbouwkunde of informatica;
Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
In bezit van rijbewijs B;
Woonachtig in een straal van circa 25 km van onze locatie Schiphol-Rijk;
Daarnaast ben jij te omschrijven als: gedreven, stressbestendig & leergierig.
 

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie met doorgroei mogelijkheden in een gedreven team;
Markconform salaris passend bij functie, leeftijd & ervaring incl. toeslagen in de avond- en weekend-uren;
Intern opleidingstraject in snel groeiende data center markt;
Doorgroeimogelijkheden naar Lead NOC operator of Field engineer.
 

Meer weten of solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan bovenstaande eisen? Dan zien wij graag je sollicitatie en korte motivatie tegemoet via hr@zentrys.com. Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met hetzelfde emailadres.

Wij streven ernaar om binnen een week je sollicitatie te voorzien van een reactie. De sollicitatie procedure bestaat uit een voorselectie op basis van cv, een telefonische intake en een persoonlijk gesprek.
Zentrys werft & selecteert haar eigen medewerkers, acquisitie op basis van deze vacature wordt om deze reden niet op prijs gesteld.

Vacature engineer data centers bij Zentrys Amsterdam (ft)

Voor een nieuw data center op Schiphol-Rijk zijn wij op zoek naar engineers. Data centers zijn het stabiele fundament onder onze digitale infrastructuur. Dit houdt onder andere in dat zonder data centers websites niet bereikbaar zijn en banken geen betalingen kunnen verrichten. De bewaking van de continuïteit van data centers is daardoor extreem belangrijk en daarmee ook het tijdig uitvoeren van preventief en correctief onderhoud aan de elektrotechnische en mechanische installaties.

Je werk bestaat uit het behouden van de beschikbaarheid van het data center door het tijdig plegen van prefentief en correctief onderhoud. Correctief onderhoud laat zich niet te plannen, vandaar dat een flexibele instelling benodigd is welke ook wordt beloond.

Over Zentrys
Zentrys is een datacenter service boutique met als specialiteit het managen van datacenter faciliteiten in heel Europa. Onze portfolio bestaat momenteel uit circa 32.000m2 data center ruimte. Variërend van management intensieve multi tenant locaties tot technisch gecompliceerde kritische infrastructuren. Naast management levert Zentrys consultancy, projectmanagement en (project)ontwikkeling van nieuwe en bestaande data centers. Zentrys heeft kantoren in Amsterdam en Groningen.

Wat ga je doen bij Zentrys?
Samen met het data center management van onze opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de elektrische en mechanische technische installaties van het datacenter. Je voert diverse werkzaamheden zelfstandig en conform het onderhoudsplan uit. Je bent daarnaast toezichthouder voor de contractors en houdt de bijbehorende onderhoud- en storingsdatabase voor de verrichte werkzaamheden up-to-date. Tevens ben je in staat om kennis van specifieke vakgebieden op collega’s over te dragen en kom je pro-actief met verbetervoorstellen, tevens ben je nauw betrokken bij de implementatie hiervan. En vanzelfsprekend leef je de principes van veilig en nauwkeurig werken na. Bij storingen ben je ook buiten kantoortijden op te roepen.

Wat zoeken wij?
Voor onze vestiging in Amsterdam zijn wij op zoek naar een gedreven en volwassen engineer die kan voldoen aan onderstaande eisen:
- Een technische opleiding op minimaal MBO niveau, aangevuld met cursussen op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde
- Werkervaring in een vergelijkbare omgeving en functie is een pre
- Een persoonlijkheid die goed om kan gaan met strakke werkrichtlijnen en procedures. Daarnaast zijn analystisch- en probleemoplossend
-vermogen en stressbestendigheid belangrijke eigenschappen. Gelet op de voorbeeldfunctie tellen ook administratieve vaardigheden en nauwkeurigheid mee
- Elektrische en mechanische tekeningen kunnen lezen is vereist
- Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal is vereist
- Administratief vaardig (o.a. MS-office programma's en maatwerk data center software)
- Goede communicatieve vaardigheden, accuratesse, resultaatgericht, flexibel en teamspirit
- In bezit van rijbewijs B
- Woonachtig binnen 45 minuten van Schiphol-Rijk
- Fulltime beschikbaar

Wat bieden wij?
- Marktconform salaris passend bij functie, leeftijd & ervaring
- Interne & externe opleidingsmogelijkheden
- Nieuwe uitdaging binnen jong, gedreven & enthousiast team in een sterk groeiend bedrijf

Meer weten of solliciteren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan bovenstaande eisen? Dan zien wij graag je sollicitatie en korte motivatie tegemoet via hr@zentrys.com. Ook voor eventuele vragen kun je dit emailadres mailen. We nemen dan binnen een werkdag contact met je op. De eerste gesprekken met kandidaten staan gepland voor ultimo mei.

Wat ga je doen

Binnen Zentrys ben je als  operationeel manager datacenter verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de operatie van het datacenter. De functie bestaat uit het plannen, aansturen, controleren en rapporteren van het team dat onderhouds-, beheers- en projectwerkzaamheden uitvoert. Diverse onderhoud-/beheerstaken en deelprojecten vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Hiervoor wordt een  helicopterview gevraagd, terwijl je ook hands-on in deelprojecten kunt duiken. Deze grote variëteit, verantwoordelijkheid en diepgang zijn een leuke uitdaging.

De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het opstellen van plannen van aanpak, maken van planningen, aansturen van contractors, als ook het auditen van uitgevoerd onderhoud en beoordelen van offertes / contracten.

Functieprofiel

* Afgeronde opleiding HBO elektrotechniek / werktuigbouwkunde energietechniek of gelijkwaardig niveau door bewezen werkervaring in de sector
* >2 jaren werkervaring in een leidinggevende functie
* Analytisch vermogen waar het gaat om het maken van de juiste afwegingen in een kritische omgeving
* Kennis van ontwerp, onderhoud en beheer van elektrotechnische installaties
* Kennis van koeltechnische installaties is een pre
* Gevoel bij de financiële parameters rondom een project
* Uitstekende beheersing Nederlandse en goede beheersing Engelse taal
* Goede communicatieve en rapportage eigenschappen
* Teamplayer en flexibele instelling
* In bezit van rijbewijs B
* Woonachtig <50km rondom Amsterdam

Zentrys

Zentrys managet, ontwikkelt en ontwerpt data centers voor zichzelf en voor derden. Met in totaal 30.000 m2 aan datacenterruimte behoren we tot de grotere spelers in Nederland. De data center markt kenmerkt zich door een exponentiele groei sinds 2000, waardoor de komende jaren, zo denken wij, nog veel extra capaciteit nodig is. Daarnaast zullen bestaande datacenters moeten worden gerenoveerd, iets wat een technisch complexe operatie zal worden. In datacenters komen voor de elektrotechnicus theorie en praktijk samen.

Ons team bestaat uit jonge medewerkers of medewerkers die jong van geest zijn. Een grote mate van vrijheid is kenmerkend voor onze werkwijze, waarbij iedereen altijd bereid is je te helpen jouw doelen te bereiken.

Beloning

* Zeer goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden 
* Bonusregeling op basis van behaalde KPI’s
* Mogelijkheid tot volgen van werk gerelateerde opleidingen en/of cursussen
* Laptop, tablet en telefoon zijn standaard bij ons
* Prettige werksfeer binnen snelgroeiende en gezonde organisatie

Interesse?

Heb je interesse in deze vacature? Mail dan je motivatiebrief en C.V. naar hr@zentrys.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen kun je mailen naar dit emailadres of contact opnemen via de contactpagina.


Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Available in Dutch only: 

Wat ga je doen

Binnen Zentrys ben je als projectleider datacenters verantwoordelijk voor het een van onze datacenters of datacenterprojecten. De functie bestaat uit onderhouds-, beheers- en project-werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor de budgetten voor de werkzaamheden en hebt een heliciopterview boven de organisatie. Samen met de Technisch directeur bepaal je hoe je de werkzaamheden en organisatie invult en welke rolverdeling je daarbij wenselijk/mogelijk acht. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het aansturen van de aankomend projectmanager(s) en de procesmanager en eindverantwoordelijkheid voor financieel presteren, aansturing contractors en overall performance van de hem toegewezen projecten.

Functieprofiel

* Afgeronde opleiding HBO elektrotechniek / energietechniek of gelijkwaardig
* 5+ jaren werkervaring als projectmanager of vergelijkbaar
* Analytisch vermogen waar het gaat om het maken van de juiste afwegingen in een kritische omgeving
* Ruime kennis van ontwerp, onderhoud en beheer van elektrotechnische installaties
* Kennis van koeltechnische installaties is een must
* Uitstekende kennis van OPEX en CAPEX van het project en in staat de juiste afwegingen te maken op dit gebied
* Uitstekende beheersing Nederlandse en goede beheersing Engelse taal
* Goede communicatieve en leidinggevende eigenschappen
* Teamplayer en flexibele instelling
* In bezit van rijbewijs B

Zentrys

Zentrys managet, ontwikkelt en ontwerpt data centers voor zichzelf en voor derden. Met in totaal 30.000 m2 aan datacenterruimte behoren we tot de grotere spelers in Nederland. De data center markt kenmerkt zich door een exponentiele groei sinds 2000, waardoor de komende jaren, zo denken wij, nog veel extra capaciteit nodig is. Daarnaast zullen bestaande datacenters moeten worden gerenoveerd, iets wat een technisch complexe operatie zal worden. 

Ons team bestaat uit jonge medewerkers of medewerkers die jong van geest zijn. Een grote mate van vrijheid is kenmerkend voor onze werkwijze, waarbij iedereen altijd bereid is je te helpen je doelen te bereiken.

Beloning

* Zeer goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
* Bonusregeling op basis van behaalde KPI’s
* Mogelijkheid tot volgen van werk gerelateerde opleidingen en/of cursussen
* Laptop, Tablet en telefoon zijn standaard bij ons
* Prettige werksfeer binnen snelgroeiende en gezonde organisatie

Interesse?

Heb je interesse in deze vacature? Mail dan je motivatiebrief en C.V. naar hr@zentrys.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen kun je mailen naar dit emailadres of contact opnemen via de contactpagina.


Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld